Menu

Ville Ruoho vaihtoi kirjatyöntekijästä bussikuskiksi

Ville Ruoho on työskennellyt jo kahden ja puolen vuoden ajan Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:ssä linja-autonkuljettajana. – Ammatinvaihto kannatti, hän iloitsee.

Linja-autonkuljettaja Ville Ruoho hymyilee valloittavasti Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:n henkilökunnan kahvilassa. Lempeään nauruun on oma syynsä. Mies oli näet kerran päättänyt, ettei hänestä milloinkaan tule linja-autonkuljettajaa. Toisin kävi. Herra on tyytyväinen uuteen leipäpuuhunsa.
– Perheen ja suvun perintö suorastaan velvoittaa. Äitini teki pitkän työrupeaman Paunulla rahastajana. Kolme veljeäni ovat tehneet kunniakkaat urat bussinkuljettajina, Ruoho tarkentaa.
Ville Ruoho on malli esimerkki uranvaihtajasta, jolle uusi ammatti on avannut ennennäkemättömän maailman. Komea työputki kirjapainossa on vaihtunut linja-autonkuljettajan värikkääseen arkeen. Yhteistä on tarkka työnjälki.
Ruohon tarina on se tavallinen. Maailman myllerrys johti siihen, että perinteikäs ja iäkäs yritys kaatui. Työpaikka meni konkurssin myötä. Työttömäksi jäänyt ahkeroitsija paloi halusta päästä nopeasti työn syrjään kiinni.
– Minulla oli kaksi vaihtoehtoa. Kouluttaudunko hoito- ja hoiva-alalle vai kuljetusmaailmaan. Jälkimmäinen tuntui omimmalta polultani.
Ruoho hankkiutui linja-autonkuljettajan perustutkintoon.
– Kävin haastattelussa, ajokokeessa ja soveltuvuustestissä. Kaikki vaiheet näyttivät vihreää valoa. Ura uuteen ammattiini oli auki.
Ruoho iloitsee uudesta pestistään.
– Haluan olla tekemisissä ihmisten kanssa. Palveleminen on minun juttuni. Bussinkuljettajana istun mukavassa ”konttorissa”, ja maisema vaihtuu koko ajan. Liikutan ihmisiä paikasta toiseen. Työ on mielekästä ja mukavaa.
– Myös palkka on kohdallaan. Työstä saa oikeanlaisen korvauksen. Kaikki palaset ovat kohdillaan.
Tien päällä ollessaan Ruoho on monta kertaa miettinyt mopoautoilijoita. Ajamisesta pitävä Ruoho uskoo, että nuorista tytöistä ja pojista kasvaa tulevaisuuden linja-autonkuljettajia, ainakin osasta heistä.
Ruoho kiittelee Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:n työoloja. Työvuorot järjestetään yksilöllisesti ja inhimillisesti. Työnantaja on kiinnostunut työntekijöidensä arjesta.
– Täällä koen itseni hyvin kuulluksi ja arvostetuksi. Voin kertoa kokemukseni ja parannusehdotukseni. Ne otetaan vakavasti. Arvostan myös itsenäistä työskentelytapaa. Linjareiteillä kuljettaja joutuu joskus nopeiden päätöksien tekijäksi.
Ville Ruoho sanoo olevansa Onnen Pekka.
– Minulla on vakituinen työ. Elämä on kaikin puolin mallissaan. Ei muuta kuin baanalle!

Lue lisää työpaikoista ja kouluttautumismahdollisuuksista >>

Tai kysy suoraan meiltä:

Ajomestari Kimmo Kuosa: 046 920 1893
Toimisto: 0400 422 122
Sähköposti: info@pirtil.com

Juttu ja kuvat Matti Pulkkinen

Kommentit on suljettu